Sardines amb escabetx
-1/2kg. de sardines.
-Farina.
-Pebre en gra.
-2 o 3 fulles de llorer.
-2 o 3 grans d'all.
-Pebre vermell dolç.
-Sal.
-Oli.
-Vinagre.
Es netegen bé les sardines, traient totes les vísceres i el cap. Hi ha qui no els hi treu el cap, però per fer-les escabetxades, ens agraden més així. Seguidament les passem pel raig de l'aixeta per acabar de treure les restes de sang que hi puguin quedar. Es posen en un colador per que marxi tota l'aigua i es salen.
Després s'enfarinen i es fregeixen amb l'oli ben calent fins que la farina s'enrosseixi. El temps que han d'estar a la paella fregint-se, dependrà de la mida de les sardines.
Quan estiguin ben rosses les anirem traient de la paella, posant-les en una safata i hi afegirem el pebre vermell dolç. Si no ens hi caben totes a la safata, podem fer-ne dos pisos però recordant el pebre vermell a cada capa de sardines que fem.
Entre fregida i fregida, es preparen els alls, pelats i tallats a lamines o a daus petits, el pebre en gra, el llorer i el vinagre.
Quan ja estiguin totes les sardines cuites afluixem el foc al mínim, o si està massa calent, podem apartar la paella del foc.
Amb l'oli restant (no cal colar-lo encara que hi quedi farina) s'hi posen els granets d'all, les fulles de llorer i el pebre en gra. Abans de que el grans d'all es torrin massa i es tornin amargs s'hi tira un bon raig de vinagre a ull, depenent de si us agrada molt el gust del vinagre o no.
Tot l'oli, amb l'all el pebre, les fulles de llorer i el vinagre, s'aboca pel damunt de les sardines i ja estan llestes i boníssimes per menjar-les.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada